Thursday 20 September 2012

Tantra, Történelem, Tudomány


Tantra beszélgetések


Tantra, Történelem, Tudomány

Ha még mindig azt hiszed, hogy a Káma Szutrának bármi köze is lenne a Tantrához és érdekel a neurobiológia ...

...Tantra - ahogy talán még nem ismerted

Vallási és társadalmi kondicionálás és minták gyakran még ma is megfosztják a nőket elidegeníthetetlen joguktól,  kreativitásuk és érzékiségük megélésétől. A probléma egy része az, hogy a férfi energiát magasztaló és  imádó kultúrában élünk, ami az elismerésért küzdő nőket arra kényszeríti, hogy maszkulin mintára  viselkedjenek, ami a női energiáik rovására megy. A valódi nőiség  szerepe, ereje és hatása nem kap elismerést, sőt tudat alatt még félnek is tőle. Ez a kultúra gyakran elvonja a nők figyelmét önmagukról, testükről és gyakran képtelenek felismerni és megvalósitani   kreativitásukat, kifejezni érzelmi szükségleteiket, vágyaikat és érzékiségüket. 

Valójában, mi férfiak és nők egyaránt  érintettek vagyunk, ha a nők  képtelenek elérni és  meriteni belső teremtőerejüktől és érzékiségüktől. Mert ha a nők számára elérhetetlen saját  feminin teremtő erejük, testükből  és természetükből eredő kreativitás forrása , akkor ez az a különleges női teremtő erő a férfiak számára is elérhetetlen, ami kettős tragédia.

Beszélgetés az Istennő kultusz szerepéről a Tantra kialákulásaban. A vallástörténeti alapokat feltáró beszélgetés során betekintünk a tantrikus elemeket tatartalmazó Summér templomi költészetébe és a Bibliába. Gyöngyszemként elemezzük a  mantra - OM MANI PADME HUM eredeti jelenését
(A Dalai Láma szerint, ez a tibeti buddhizmus egyik legfontosabb mantrája. Buddha összes tanítását magába foglalja. De valojában honnan származik ez a mantra?)
 
 
Zsigmond André Imre,  BA(hons), MA, (University of London) Dip.OT, ITEC,  a londoni egyetem vallástörténeti szakán tanult, amikor felfigyelt a vallás, az egészség és a gyógyítás kapcsolatára a keleti kultúrákban, vallásokban.  Ez késztette arra, hogy különböző keleti és nyugati stílusú masszázsokat, aromaterápiát, reflexológiát, majd visszatérve az egyetemre pszichológiát tanuljon.  Kutatómunkájában a masszázs, emberi érintés és érintés-hiány pszichológiai hatását tanulmányozta és jelenlegi érdeklődési köre is érintés-masszázsterápia. Elsősorban olyan  problémákkal foglalkozik amelyek pszichés eredetűek – szorongás, depresszió, szenvedélybetegségek, anorexia, bulémia, test-kép zavarok és jó eredménnyel kezel olyanokat, akiknek pszichológiai vagy érzelmi trauma, (szexualis) erőszak következtében vannak nehézségeik pozitív önértékeléssel és test-tudatukkal.

No comments:

Post a Comment